Quidor

▲▲▲▲▲

Expositie in de 4e opgang van Kievitsval te Emmen

Exposant bij 'Een ander achterhuis'

Expositie bij Hunze Natuursteen in Stadskanaal

Expositie bij Flier Interieur in Emmen

Expositie bij Selekt Wonen Ter Veen Borger van 11 juni tot eind augustus

Valthermond toont zijn pareltjes op toeristendag van 27 juli 2013

22e Schildersfestival in Sellingen 13 juli 2013

Centrum Beeldende Kunst Emmen - Expositie 27 april 2013 t/m 23 juni 2013

Zomerexpositie 25 mei 2013, Cursisten van het Atelier voor Beeldende Kunst te Klijndijk

Kunst fair op Hestiahof - Pinksteren, zondag 19 en maandag 20 mei 2013

Bibliotheek Borger - 8 januari 2013


Op zondag 7 oktober 2012 was kunst in de kas

Open atelier route 2012

Openingstentoonstelling gebouw van Kunst en Cultuur Drenthe

Kunstmarkt Borger

Schildersfestival  "Montmartre"  in Sellingen op zaterdag 14 juli 2012 voor de 21e keer

Maandag 28 mei 2012, 2e pinksterdag. Een stralende dag in een prachtige tuin!

Expositie Kunstkring Zeewolde


  • Expositie in de 4e opgang van Kievitsval te Emmen

Ik heb op dit moment een kleine expositie in de 4e opgang van Kievitsval te Emmen.

Daar hangen o.a. onderstaande schilderijen.


 

Exposant bij 'Een ander achterhuis'

Na het lezen van het verhaal over een ander achterhuis is het idee ontstaan om een schilderij te maken.


Er wordt veel verteld over geloof- hoop en liefde. De symbolen, het kruis, het anker en het hart, zijn samengevat tot een geheel. Vooral de liefde, gesymboliseerd door het grote rode hart heeft tot deze overlevingstocht geleid. Gebundeld in het hart de namen van allen die hier waren, tegen elkaar gezet en met elkaar verbonden geven weer wat liefde kan doen. Wat uiteindelijk heeft geleid tot vrijheid voor allen.

Expositie bij Hunze Natuursteen in Stadskanaal

Hunze Natuursteen is geen onbekende in Groningen en Drenthe. Al meer dan 40 jaar is in de werkplaats aan de Scheepswerfkade 51 natuursteen bewerkt. Het bedrijf is reeds jaren gevestigd op dit adres echter sinds 1 juli 2012 is de naam gewijzigd in Hunze Natuursteen.


Hunze is een rivier gelegen in het grensgebied van Drenthe en Groningen, ten oosten van de Hondsrug. Water staat voor beweging, helderheid, transparantie. De kennis over natuursteen is bij de steenhouwers van Hunze Natuursteen in meer dan 35 jaar opgedaan. Van materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld graniet, marmer en hardsteen. Kennis die zich voor u uitbetaald in de bewerking van uw gewenste steensoort, waarbij duurzaamheid en de nieuwste trends voorop staan. En in dit bedrijf gaat QUIDOR vanaf 1 oktober 2013 voor enkele maanden een expositie hangen van ongeveer 30 schilderijen.

Expositie bij Flier Interieur in Emmen

  •  Organisatie samen met Flier en KunstKollectief BorgerOdoorn
  •  Flier Interieur is te vinden op de Cornelis Houtmanstraat 47 in Emmen
  •  Aantal deelnemers 34
  • Aantal schilderijen ….. 4 van Quidor
  •  Opening zaterdag 7 september van 15.00 tot 17.00 uur
  •  Opening werd opgeluisterd met muziek
  •  Expositie was van 7 sept tot 27 sept 2013


Er hebben velen gekeken naar deze expositie in een opzienbarende omgeving  van eigentijdse meubelen.

Expositie bij Selekt Wonen Ter Veen Borger

Wim van Oest woonachtig in Buinen laat zijn veelzijdigheid zien met een aantal schilderijen van 11 juni tot eind augustus. Hij is aangesloten bij het KunstKollectief BorgerOdoorn. Van oorsprong komt Wim uit Soest. Hier heeft hij in de bloemsierkunst gewerkt. Maar later stapte hij over naar het maatschappelijk werk.


Sinds enkele jaren is hij woonachtig in Buinen. Hij is iemand die van veel facetten van het leven houdt. Daardoor veel variatie in zijn werk. Abstract tot figuratief of een mix van beiden. Hoofdzakelijk met acryl op doek, MDF of op papier. Verder werkt hij met allerlei technieken en materialen om een schilderij zo compleet mogelijk te maken. Zijn schilderijen hebben de signering Quidor. Wilt u meer weten …bel voor een afspraak (0599) 78 52 47. Op deze locatie van Selekt Wonen Ter Veen Borger, kwamen zijn schilderijen uitstekend tot uiting.

Valthermond toont zijn pareltjes op toeristendag van 27 juli 2013

Toeristisch gezien is Valthermond nagenoeg een witte vlek. Maar Valthermond is wat anders gaan denken. Een groep ondernemende inwoners is de zegeningen van het dorp eens gaan tellen. Er was een route uitgezet van 12 km. De toeristen werden door de welbekende Oranjebus ( deze bus gaat met supporters naar elke wedstrijd van de Nederlandse voetballers waar dan ook) van punt naar punt gebracht. Het was een kleinschalige markt met kunstenaars en hobbyisten. Heel divers en toch bijzonder.


Het Cultureel Centrum no 11 doet daar eveneens aan mee. In de kerk werd een tentoonstelling ingericht met schilderijen. Zo ook een Atelier en een workshop voor kinderen. Daarnaast werden in en rondom de kerk quilts tentoongesteld. Naast de kerk was een kunst- en cultuurmarkt.


Tijdens deze Toeristen Dag Valthermond heeft Quidor enkele schilderijen aan de plaatselijke bevolking laten zien. Toepasselijk bij Kerk nr 11 aan de Zuiderdiep 505 te Valthermond. Helaas werd bijna de feestvreugde bedorven door een enorme onweersbui. Gelukkig was deze na een uurtje weer vertrokken en kon het genieten wederom beginnen. Kortom een leuke ervaring om te delen met kunstminnend Valthermond.

22e Schildersfestival in Sellingen 13 juli 2013

In 1991 werd voor de eerste maal het schildersfestival Montmartre georganiseerd door een groep enthousiaste kunstliefhebbers op het pleintje voor het gemeentehuis in Sellingen. Aangestoken door het succes groeide het schildersfestival uit tot een inmiddels in geheel Noord-Nederland bekend staand evenement.


Het festival wordt iedere tweede zaterdag van juli in het hart van Sellingen, op en rond de brink , gehouden. Dit culturele festival is bedoeld om een breed publiek op een laagdrempelige wijze kennis te laten nemen van (amateur) kunst zoals driedimensionale-, schilder-, podiumkunst en straattheater. Kunstenaars kunnen op deze wijze hun "kunnen" tonen. Er worden verschillende demonstraties en voorstellingen gegeven en u kunt diverse kunst bewonderen en kopen op de markt en op de veiling. In de eeuwenoude kerk worden rondleidingen en muziekoptreden verzorgd.

Op het terrein zijn een aantal terrasjes ingericht. Het geheel is uiteraard in Franse sferen.


Voor de 22e keer is deze markt wederom een waar succes geworden. Een prachtige zonnige dag waardoor vele vele bezoekers werden aangetrokken om te komen. Menig kunstminnend bezoeker heeft intens genoten van de kleurenpracht aan de kraam van Quidor. De positieve reacties waren niet van de lucht en er zijn diverse contacten gelegd. Hierdoor met een heel goed gevoel huiswaarts gekeerd in de weten schap……volgend jaar weer!!

Centrum Beeldende Kunst Emmen - Expositie 27 april 2013 t/m 23 juni 2013

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling ‘Atelier voor Beeldende Kunst’ met het werk van cursisten van Edith Stoel. Op vrijdag 26 april 2013 opent Greetje Boogaard, cultuurkoppelaar in de gemeente Emmen, de tentoonstelling om 16.30 uur. De opening wordt muzikaal omlijst door Trio Syncopo met Christine Voskuil op accordeon en Marian van Dijk en Minie Anninga beiden op mandoline.


Zo’n veertig cursisten van het Atelier voor Beeldende Kunst presenteren hun werk op De Verdieping bij het CBK Emmen. Edith Stoel is al ruim vijfendertig jaar actief als docent, waarvan de laatste vijftien jaar in haar eigen atelier in Klijndijk. Edith streeft ernaar om haar cursisten zo te laten werken dat ze een ‘eigen gezicht’ krijgen. Tijdens haar cursussen ligt het accent sterk op het gebruik van beeldelementen om tot een boeiend eindresultaat te komen.


Workshop

Op zondag 26 mei organiseert het CBK Emmen ’s middags een workshop voor volwassenen onder leiding van Edith Stoel. Meer info en aanmeldingen via cbk@emmen.nl.


Tentoonstelling ‘Atelier voor Beeldende Kunst’ van 27.04 t/m 23.06.2013. Ook QUIDOR zal aanwezig zijn met 3 van zijn schilderijen. Voor meer info kijk ook op www.ateliervoorbeeldendekunst.nl

De Verdieping, opening vrijdag 26 april om 16.30 uur. De aanwezige schilderijen zijn: (klik op het schilderij)


                          


Zomerexpositie 25 mei 2013, Cursisten van het Atelier voor Beeldende Kunst te Klijndijk

Op zaterdagmiddag 25 mei om 2 uur zal vice-voorzitter Theo Zondag de jaarlijkse zomerexpositie in de kerk in Odoorn officieel openen. Het is een gezamenlijk project van de SOKC en de kerkelijke gemeente. Tot en met woensdag 31 juli zal de kerk elke zaterdag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur voor de expositie open blijven. Tijdens de openingsuren zal er piano worden gespeeld door Roely Polling. Mocht er een uitvaart of een huwelijk op die dagen plaatsvinden, dan is de kerk niet open voor bezoek.


De expositie is samengesteld door Edith Stoel uit Klijndijk, met werk van haarzelf en 17 van haar cursisten. Een jubileumjaar: Edith geeft dit jaar 35 jaar les. Ze is begonnen in Emmen bij diverse creativiteitsinstellingen en vanaf 1993 worden de lessen verzorgd vanuit haar atelier in Klijndijk. Het lesgeven is in de loop der tijd ook veel veranderd: in het begin lag het accent vooral op de techniek. Maar in de loop der tijd is naast het aanleren van een goede techniek de ontwikkeling van de creativiteit bij de cursisten op de eerste plaats gekomen.


Wàt maakt een schilderij boeiend om naar te kijken en hoe komt dat? Wat wil je laten zien / vertellen met je werk? Hoe gebruik je de beeldelementen om dat te bereiken? Met deze expositie, met het thema ‘dieren’ laten de cursisten hun werk aan u zien. Ik zal er staan met mijn schilderij “Ontmoet de wereld”

Kunst fair op Hestiahof - Pinksteren, zondag 19 en maandag 20 mei 2013

Op Hestiahof te Exloo vond op 19 en 20 Mei 2013 een kunstfair plaats in samenwerking met Kunst Kollektief Borger - Odoorn. Allen zijn bevlogen in datgene wat ze doen. Het betrof kunst in de breedste zin van het woord en omvat onder meer: schilderen, tekenen, keramiek beeldhouwen, grafiek en het maken van objecten. Daarnaast komen uit het hele land ook kunstenaars, die graag willen exposeren in de tuin .De tuin is tevens voor het eerst dit jaar weer open. Locatie Oude Kampweg 17, 7875 CA te Exloo.  Net als het jaar hiervoor was ook Quidor aanwezig met diverse schilderijen. Toegang is gratis.

Bibliotheek Borger

Vanaf 8 januari 2013 stonden de deuren wijd open om enkele schilderijen van Wim van Oest/Quidor te bewonderen. Een prachtige collectie boeken werd opgeluisterd door een aantal schilderijen met o.a. het thema Drenthe. Bibliotheek Borger,  Brinkstraat 5A, 9531 JM, Borger.  Tel: (0599) 23 49 51.


         

Op zondag 7 oktober 2012 was kunst in de kas

Echt kunst met een grote K.  In de kas in Klazienaveen brachten duizenden bezoekers in beweging. Van locatie naar locatie midden tussen al het glas. Niet allen kunst maar ook muziek, zang en dans.Een ieder zette zijn beste beentje voor.  Zelfs kunstige Surinaamse hapjes aan het happige publiek. Wim van Oest ontving prachtige complimenten en velen bleven uitgebreid staan om zijn werk te bewonderen. Het was "de gelegenheid" de open atelier route van 13/14 oktober 2012 onder een breed kunstminnend publiek te brengen. Hierbij een impressie van Wim en zijn bezoekers.


         

Open atelier route 2012

Op 13 en 14 oktober 2012 stonden de deuren wijd open voor de open atelier route Borger-Odoorn. Ook Quidor / Wim van Oest stond gastvrij klaar om kunstminnend Drenthe en bezoekers uit andere delen van het land te ontvangen. Op zaterdag moest het op gang komen. Aan de weg werd een ieder uitgenodigd binnen te komen. Niet getreurd, het aantal bezoekers die er geteld konden worden overschreed de 100 aan het eind van de zondag. Het was geweldig de geïnteresseerde bezoekers meer te kunnen  laten zien waar hij werkt, hoe hij werkt en wat het uiteindelijke resultaat wordt. Blij en voldaan kijkt Wim terug  naar de vele bezoekers. Fantastisch dat Quidor een werk heeft verkocht en dat het mogelijk meer oplevert qua verkoop en opdrachten. Een weekend……de deuren gaan volgend jaar zeker weer open. Dank aan alle bezoekers en mensen die aandacht hebben gegeven aan dit gebeuren.


         

Openingstentoonstelling gebouw van Kunst en Cultuur Drenthe

Vrijdag 21 september 2012 was een tentoonstelling geopend in het gebouw van kunst en cultuur  aan de Dr . Nassaulaan 5 te Assen. Door wethouder Luchjenbroers uit Borger-Odoorn werd er een bijzonder randje aan gegeven. Veel leden van het KunstKollektiefBorger-Odoorn laten beeldende kunst aan het publiek zien. Deze tentoonstelling duurt tot 14 december 2012 en is open tijdens kantooruren. Een bezoek is zeker de moeite waard. Wim van Oest /Quidor heeft in een vergaderruimte 6 schilderijen met abstracte vormen en afgeleide daarvan mogen ophangen.


         

Kunstmarkt Borger

Kunstmarkt Borger was voor de 12e keer gehouden op zaterdag 25 augustus 2012 aan de rotonde te Borger. Meer dan 30 kunstenaars hebben op gevarieerde wijze  kunst getoond aan  het publiek. Ook Wim van Oest heeft hier met een marktkraam gestaan .Er was een brede belangstelling voor zijn werk en menigmaal werden er vragen gesteld over het tentoongestelde. Deze contacten geven veel vreugde en brengen ook mogelijkheden aan het licht om elders ook te komen. Deze bijna geheel zonnige dag heeft veel genoegen gegeven en smaakt naar meer.

Schildersfestival  "Montmartre"  in Sellingen op zaterdag 14 juli 2012 voor de 21e keer

De dag begon met regen ...bakken uit de hemel. Met vrees over het aantal bezoekers toch een stukje "Wim van Oest" te laten zien. Menigeen heeft de buien getrotseerd en vol verwondering gekeken naar de diversiteit en kleuren van de schilderijen. Contacten gelegd voor meer exposities. Met recht een laagdrempelige tentoonstelling met een verscheidenheid van ongeveer 120 kramen. Volgend jaar beter weer en nog meer bekendheid, geven Wim de moed om weer te komen.

Maandag 28 mei 2012, 2e pinksterdag. Een stralende dag in een prachtige tuin!

In de tuin van de familie Lanting in Exloo ( de Hestia Hof) bezochten ruim 500 mensen de “open tuin”.

Samen met het KunstKollektiefBorger-Odoorn heb ik in een kraam een stukje van mezelf laten zien.

Er is veel belangstelling voor mijn werk getoond. Reacties van: oh wat leuk, kleurrijk, wat een mooie collages, wat schilder je divers, etc. Leuke inspirerende gesprekken gehad waarin ik over mijn werk heb kunnen vertellen. Zeer voldaan ’s avonds weer naar huis gegaan. Voor herhaling vatbaar.


        


Expositie Kunstkring Zeewolde

In het gemeentehuis met de Kunstkring Zeewolde een expositie gehad van september tot december 2005. Hier hing een schilderij uit mij abstracte serie.


In 2006, heeft koningin Beatrix op 30 april de Koninginnedag samen met de bewoners van Zeewolde gevierd . Diverse leden van de Kunstkring Zeewolde hebben een opdracht gekregen een schilderij te maken ter ere van het bezoek. Deze schilderijen hebben langs de route van de koningin gehangen. Zij heeft ze bewonderd. Mijn bijdrage was een “koninginnenhoedje” in een abstracte uitvoering.


Na aanleiding van het bezoek van de koningin hebben we de gelegenheid gekregen deze schilderijen van april 2006 tot juli 2006 te exposeren in de bibliotheek van Zeewolde. In oktober 2006 heeft de Kunstkring Zeewolde, in het gebouw de Openhaven in het centrum van Zeewolde, een presentatie van het werk van veel beeldend kunstenaars georganiseerd. Bij deze gelegenheid kreeg ik de mogelijkheid om ongeveer 10 schilderijen te exposeren. Daar ik zelf aanwezig was heb ik uitleg kunnen geven over het ontstaan van de schilderijen.